Natursnokarna i Eslöv

Upplev naturen med ditt barn eller barnbarn. Att vara tillsammans i naturen, både vuxna och barn, är något alla borde få chansen att göra! Därför finns Natursnokarna, som är Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet. Vi har roligt, mår bra av att vara ute i naturen och så gör vi något meningsfullt tillsammans!

Vi undersöker de närmsta omgivningarna . Träden presenteras och vi försöker hitta djur eller spår av djur som kan bo i närheten. Tanken är att det ska bli minnesvärda och roliga eftermiddagar på en vacker plats.

Alla som är intresserade av att utforska närområdets flora och fauna är välkomna!

Våren 2019

Söndagar 12:30-13:30.

31 mars Vårblommor

28 april Fågelsång

OBS! Ingen snokning i maj

Plats: Onsjöparken i Eslöv

Samling mitt i Onsjöparken och vi rör oss i närområdet till relevant biotop. Från 12.30  i ca en timma!

Sommaren 2019

Juni: söndagen 30/6 ,  bygga ”insektshotell”, vi skapar lite trivsamma utrymmen i naturen för bin och humlor

Juli: veckan som börjar med måndagen den 22/7 och slutar med söndagen 28/7;

månd: blombingo, vi plockar blommor och ser om vi kan fylla en blombingobricka

tisd: ströv och sök, vad kan vi hitta?

onsd: fjärilsdagen, måla fjärilar på papper  eller bli en fjäril själv (ansiktsmålning)!

torsd: högläsning om något djur som kanske bor i närheten

fred: inspektera och fotografera, har någon flyttat in i insektshotellet?

lörd: utflykt till Abullahagen, kostar bussbiljett/alt samkör vi, medtag fika (vi räknar 2 timmar i Abullahagen)

sönd: tipsrunda med vinst

Alla ovanstående tillfällen samlas vi vid bussvändzonen på Rönneberga 12:30 och räknar ca 1 timmes snokning. Lördagen 27/7 blir det längre eftersom det är en utflyktsdag!

Medtag gärna fika!

Anmälan, som är frivillig, till Tina Wueggertz, e-post: tcih68@hotmail.com

Upplysningar Tina tel. 072 3218490

Välkomna!

Du kan också läsa mer om ”Natursnokarna” på Naturskyddsföreningens hemsida.