Cykeltur med historiskt perspektiv

 

Vid platsen där danskarna flydde över Kävlingeån

Vid platsen där danskarna flydde över Kävlingeån

En grupp cyklister, på tur lördagen 30 augusti, följde minnesmärken och händelser vid slaget vid Lund den 4 december 1676. Kung Karl XI vann ju över Kung Christian V och drabbningen blev ett av de blodigaste slag som utkämpats i Norden, fick vi lära oss. Cykelturen gick från Eslöv via Örtofta, Lilla Harrie, Rinnebäck, Västra Hoby, Stångby, Skälshög, Odarslöv och tillbaka till Örtofta för hemfärd till Eslöv. En tur på fyra mil med flera stopp och mycket vackra omgivningar och trevliga cykelvänliga vägar. Vi åt medhavd lunch i parken på Svenstorps slott där Kung Christian hade beställt en god middag, som han skulle äta efter den förväntade segern. Den uteblev ju så Kung Karl fick äta den fina middagen istället.

Harriet

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.