”Utdöende är evigt”

”Utdöende är evigt”-om utrotade, nästan utrotade och räddade djurarter.

Tisdag 23 januari kl 19.00 Biblioteket Eslöv

Föreläsare Jan-Åke Hillarp Falsterbo

Bildföredrag om utrotade, nästan utrotade och räddade djurarter.

Inte många vet att det en gång fanns en sorts pingvin i norra Europa – Garfågeln. Det handlar till en början om djur som har dött ut med bilder från museer av de sista individerna. Sedan lite om djur som återuppstått (bröderna Hecks experiment). Därefter om arter som fortfarande finns i naturen, men under starkt hot och några som räddats genom skyddshäkte i djurparker och sedan återbördats till naturen. Några arter har faktiskt räddats genom att masslakten stoppats. Till sist något om insatserna för att rädda hotade arter i sin ursprungliga miljö i Nya Zeeland och kort om DNAkloning och önskan att återfå spektakulära utdöda arter.

Välkomna

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.