Fagning av Kastberga äng

Fagning är en viktig del av slåtterängens skötsel. Det innebär vårstädning som ger bättre livsmiljö för den spirande ängsfloran. Vi räfsar bort gamla fjolårslöv, klipper bort sly, plockar ihop nedfallna kvistar och grenar och underlättar inför sensommarens slåtter.

Vi startade dagen med gemensam fika på Nisses terrass. Vi presenterade oss för varandra eftersom många var nya. Därefter pratade vi om ängens historia, hur det kom sig att naturskyddsföreningen blev engagerad osv. Planerade dagens arbete och gick sedan i samlad trupp ut till dagens arbete.

Vi kommer att arrangera ytterligare träffar för att lära oss mer om ängsskötsel, liar, slipning etc. innan det är dags för slåtter och fest.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.